Nissan Nederland maakt vaart met het ontwikkelen van de nieuwe organisatie. Met de benoeming van Jochem Simons tot Marketing Director en Lars Ekering tot After Sales Director krijgt de Nederlandse organisatie steeds meer vorm.

Jochem Simons heeft ruime ervaring in de automobielbranche en is sinds november 2015 werkzaam bij Nissan, waar hij startte als Manager Product Marketing. In zijn nieuwe functie is Jochem verantwoordelijk voor de productmarketing- en marketingcommunicatiestrategie van Nissan Nederland. Focus ligt op het verder uitbouwen van het merk, het stimuleren van zowel privé als zakelijke groei en het introduceren van nieuwe producten, samen met zijn team van specialisten op het gebied van product marketing, digital en marketingcommunicatie.

Prachtige toekomst
De functie van Marketing Director past volledig bij mijn ambitie om mijn kennis en ervaring te verbreden binnen marketing. En waar kan dit nou beter dan bij een sterk en onderscheidend merk als Nissan?”, vertelt Jochem. “Bovendien komen er schitterende tijden aan met de introductie van ons nieuwe volledig elektrische SUV, de Ariya.

Naast Jochem Simons is ook Lars Ekering toegetreden tot het management team van de nieuwe Nederlandse organisatie. Lars Ekering is sinds 2009 werkzaam voor Nissan in verschillende functies, zowel in Nederland als in Europa. In zijn nieuwe rol is hij eindverantwoordelijk voor After Sales.

Boeien en binden
Lars: “In een sterk bewegende markt is het van belang om de klant te blijven boeien en te binden aan het merk. We leggen momenteel de laatste hand aan Nissan Now, een digitaal platform waarmee we onze klanten belonen voor hun loyaliteit en waar de Nissan-wereld nog toegankelijker wordt. Daarnaast werken we aan het versterken van onze klantbeloften op het gebied van mobiliteit en transparantie
. Doel is de klant nu, maar ook in de toekomst welkom te heten in ons dealernetwerk.”

Simons en Ekering rapporteren beiden aan de Tjalling Hollander, de Nederlandse Country Director. “Het is fantastisch dat deze twee ervaren Nissan-collega’s deze stap zetten. Daarmee zijn we vrijwel op volledige sterkte. Er is nog een directievacature die we op korte termijn verwachten in te vullen”, aldus Hollander.

Een publicatie van Nissan