Judith Stolwijk is per 1 juni 2019 aangesteld als Communications Manager bij Nissan Nederland. Zij zal zich in haar functie richten op onder meer mediacontacten, mediastrategie en interne communicatie.

Judith werkte eerder bij Hyundai Motor Nederland en de Postcode Loterij. Daarvoor behaalde ze een master Corporate Communication en een master Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Nissan is niet helemaal nieuw voor haar, ze ondersteunde de PR-afdeling bij de introductie van de eerste generatie LEAF in Nederland.

Veelzijdig
Ze vertelt: ‘Dit is een prachtige stap voor mij die een mooi vervolg vormt op mijn eerdere functies. Natuurlijk speelt daarbij mee dat pr en communicatie voor een wereldwijd opererend automerk ongelooflijk veelzijdig zijn. Niet in de laatste plaats vanwege de snelle ontwikkelingen rond nieuwe aandrijftechnieken, autonome systemen en connectiviteit onder de noemer Nissan Intelligent Mobility. Er staat ontzettend veel te gebeuren.’

Nissan LEAF e+
In Nederland heeft Nissan onlangs de aandrijflijnen voor zowel de MICRA, als de QASHQAI en de X-TRAIL vernieuwd. Daarnaast is de LEAF modeljaar 2019 uitgebracht met als speerpunt de LEAF e+ met grote batterij. Tevens kondigde Nissan de NV250 aan. Deze nieuwe bestelauto debuteert na de zomer.

Noot voor redactie
NISSAN NEDERLAND, Judith Stolwijk
Postbus 56823, 1040 AV Amsterdam, telefoon: +31 6 51 51 24 46


OVER NISSAN MOTOR CO.
Nissan Motor Co., Ltd. is een wereldwijd opererende Japanse autofabrikant met een compleet gamma van meer dan zestig modellen onder de merknamen Nissan, INFINITI en Datsun. In fiscaal jaar 2018 verkocht het bedrijf wereldwijd 5,52 miljoen voertuigen. Dat leverde een omzet van 11,6 biljoen yen op (90,5 miljard euro). In fiscaal jaar 2017 begon Nissan met de uitvoering van M.O.V.E. to 2022, een zesjarenplan met als doel de jaaromzet tegen het eind van fiscaal jaar 2022 met 30 procent te verhogen tot 16,5 biljoen yen (126,9 miljard euro). De winstmarge moet dan gegroeid zijn tot 8 procent bij een totale liquiditeit van 2,5 biljoen yen (19,2 miljard euro). In het kader van M.O.V.E to 2022 wil Nissan zijn leidende positie op het gebied van elektrische mobiliteit verder verstevigen. Daarvoor staat de Nissan LEAF, ’s werelds bestverkopende, volledig elektrisch aangedreven auto ooit, model. Nissans hoofdkantoor in Yokohama (Japan) stuurt de werkzaamheden in zes regio’s aan: Azië & Oceanië, Afrika, Midden-Oosten & India, China, Europa en Noord- & Latijns-Amerika. Nissan maakt sinds maart 1999 deel uit van de Alliantie Renault-Nissan. In 2016 verwierf Nissan een aandeel van 34 procent in Mitsubishi Motors. Renault-Nissan-Mitsubishi verkocht in totaal 10,76 miljoen voertuigen in kalenderjaar 2018.

Meer informatie over onze producten, diensten en toewijding aan duurzame mobiliteit vindt u op nissan-global.com. Volg ons ook op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn en bekijk onze nieuwste video’s op YouTube.

OVER NISSAN IN EUROPA
Nissan is in Europa een van de sterkst vertegenwoordigde niet-Europese merken. Meer dan 17.000 medewerkers zijn in Europa actief op het gebied van design, research & development, productie, logistiek, verkoop en marketing. In 2015 produceerden de Nissan-fabrieken in Groot-Brittannië, Spanje en Rusland meer dan 635.000 voertuigen, onder meer prijswinnende Crossovers, bedrijfsauto’s en de Nissan LEAF – ’s werelds populairste elektrisch aangedreven auto. Nissan streeft naar nul emissie en nul verkeersdoden. Nissans visie Intelligent Mobility is ontwikkeld als richtsnoer voor de benodigde producten en technologie. In de visie zijn essentiële bedrijfsbesluiten vastgelegd omtrent de aandrijving van auto’s, de besturing en de integratie in de maatschappij. Nissan plaatst zich in een positie om het meest aantrekkelijke Aziatische merk in Europa te worden.

Meer informatie over onze producten, diensten en ons streven naar duurzame mobiliteit vindt u op www.newsroom.nissan-europe.com.

Een publicatie van Nissan