Amsterdam, 3 juni 2020 – Nissan voert een nieuwe organisatiestructuur door in België, Nederland en Luxemburg. De huidige Nissan Benelux-organisatie zal worden opgesplitst in twee aparte en onafhankelijk operende onderdelen: Nissan Nederland en Nissan Belux. Tjalling Hollander zal als Country Director de nieuwe organisatie in Nederland leiden.

Doel van de nieuwe structuur is een scherpere focus in beide landen krijgen. Naast veel overeenkomsten zijn er namelijk ook veel verschillen, bijvoorbeeld op het vlak van elektrische mobiliteit, diesels en bedrijfswagens. Door de Benelux-organisatie te ontvlechten, onstaan er twee volwaardige, sterke en wendbare importorganisaties, elk afgestemd op de specifieke eisen van de markt. Met professioneel maatwerk per land zal de samenwerking met business partners nog verder worden verdiept.

Reputatie
Hollander, sinds 2012 werkzaam bij Nissan, was als Country Manager voor Nederland al verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en dealerrelaties. Hij vertelt: “Nissan heeft in Nederland een sterke reputatie. We hebben een interessant en goed bij de Nederlandse markt aansluitend modelgamma dat de komende tijd sterk vernieuwd wordt. Hiermee gaan we bouwen aan ons merk, samen met onze klanten en met onze business partners.” Hollander rapporteert rechtstreeks aan Roel de Vries die als Senior Vice President Nissan Europe verantwoordelijk is voor alle Europese Sales en Marketing organisaties.

Bij Nissan Belux bekleedt Charbel Abi Ghanem de rol van Country Director. De huidige Managing Director van Nissan Benelux, Koen Maes, is per 1 juni 2020 in Frankrijk aangesteld als Managing Director van Nissan Frankrijk.

Versterken
De nieuwe structuur van Nissan in de Benelux maakt deel uit van een wereldwijd plan van de autofabrikant om de positie van het merk te versterken. Naast samenwerking met alliantiepartners Renault en Mitsubishi gaat het het daarbij om de lancering van een reeks nieuwe modellen en innovaties. De toekomst van Nissan draait om elektrificering, autonoom rijden en connectiviteit. Met de Nissan Ariya Concept heeft Nissan al een tipje van de sluier hierover opgelicht.

Een publicatie van Nissan