Nissan op de Autosalon van Genève
Sterke focus op strategie Nissan Intelligent Mobility

  • Volgende generatie van Nissans succesvolle Crossovers ook leverbaar met geëlektrificeerde aandrijflijn
  • ‘Simply Amazing’ nieuwe Nissan LEAF is de bestverkopende elektrisch aangedreven auto van Europa, met nu al 18.000 verkochte exemplaren
  • Nissan QASHQAI vanaf deze maand leverbaar met PROPilot-rijassistentie
  • Nieuwe samenwerking met energieleverancier E.ON brengt Nissans ambitie om Nissan EV-rijders van gratis stroom te voorzien, stap dichterbij

Amsterdam, 6 maart 2018 – Nissan Intelligent Mobility – de visie gericht op de manier waarop auto’s worden gereden, aangedreven en in de samenleving worden geïntegreerd – is een rode draad op de Autosalon van Genève 2018. Nissan presenteert een aantal nieuwe ontwikkelingen voor toekomstige automobiliteit en de rol daarvan in de samenleving.

 

Nissan zal, als onderdeel van Nissan M.O.V.E. to 2022, de volgende generatie van zijn succesvolle Crossovers ook met geëlektrificeerde aandrijflijn aanbieden. Dit vooruitstrevende initiatief maakt de keuze voor klanten nog groter: kopers kunnen niet alleen het model, maar ook de aandrijflijn kiezen die ze wensen. Het is het jongste voorbeeld van Intelligent Power – de eerste pijler van Nissan Intelligent Mobility.

 

Nieuwe Nissan LEAF

Het visitekaartje van Nissan Intelligent Mobility is de volledig elektrische en emissievrije Nissan LEAF. Daarvan zijn er sinds zijn introductie in 2010 al meer dan 300.000 verkocht. Daarmee is de LEAF ‘s werelds populairste elektrische auto. De LEAFs hebben bij elkaar meer dan vier miljard kilometer afgelegd. Nissan is inmiddels al een generatie verder als het gaat om schoon en duurzaam rijden. Met de introductie van de nieuwe generatie van de LEAF – sinds afgelopen maand te koop – verzet Nissan opnieuw de bakens voor elektrisch rijden.

Vanuit heel Europa zijn al meer dan 18.000 bestellingen voor de nieuwe LEAF binnen. 13.000 daarvan waren al geplaatst voordat de auto in de showroom van de Nissan-dealers stond. Dat betekent dat de ‘Simply Amazing’ nieuwe Nissan LEAF de bestverkopende EV van Europa is. Momenteel wordt elke twaalf minuten ergens in Europa een nieuwe Nissan LEAF verkocht.

 

Nieuwe technologie

De technologie die Nissan introduceerde in de nieuwe LEAF, is er ook voor andere modellen – zowel personenauto’s als lichte bedrijfsauto’s. Een voorbeeld is ProPILOT, de geavanceerde rijassistentietechnologie. Die is vanaf later deze maand ook leverbaar in de bestverkochte Crossover van Europa, de Nissan QASHQAI.

ProPILOT is een van de bouwstenen voor autonoom rijden en een voorbeeld van Nissans innovatieve benadering van Intelligent Driving – de tweede pijler onder Nissans visie Intelligent Mobility. ProPILOT is ontwikkeld om het rijplezier van de berijders van Nissans te vergroten, de controle te verbeteren en het zelfvertrouwen te verhogen.

 

Verder is de 40 kWh-batterij van de LEAF nu ook leverbaar in de e-NV200. De actieradius van Nissans volledig elektrische lichte bedrijfsauto groeit daarmee met 60 procent zonder dat dat ten koste gaat van het laadvermogen.

 

Nieuwe mogelijkheden

Intelligent Integration is de derde pijler onder Nissan Intelligent Mobility. Het maakt gebruik van Nissans vooruitstrevende elektrotechnologie om de rol van de auto in de samenleving breder te maken. Nissans samenwerking met energieleverancier E.ON is het nieuwste voorbeeld van dit aspect.

Nissan en E.ON onderzoeken de mogelijkheden van pilotprojecten en commerciële aanbiedingen op het gebied van vehicle-to-grid-diensten, opwekking van hernieuwbare energie en opslagoplossingen. Ook netwerkintegratie voor berijders van Nissans elektrische voertuigen valt binnen dat kader. Om de elektrificatie van aandrijflijnen verder te versnellen helpt deze samenwerking Nissans ambitie om gratis energie te leveren aan klanten die een EV van Nissan rijden.

 

IMx KURO

Het conceptmodel IMx Kuro verenigt alle drie pijlers van Nissan Intelligent Mobility. De IMx Kuro demonstreert Nissans wereldwijde leiderschap op het gebied van zowel EV’s als Crossovers en de richting waarin Nissan die in de toekomst wil ontwikkelen. De conceptauto heeft een puur elektrisch vermogen van 320 kW en heeft een actieradius van meer dan zeshonderd kilometer met een volle batterij.

 

De IMx KURO is voorzien van Nissans revolutionaire Brain-to-Vehicle-technologie (B2V). Die signaleert, analyseert, voorspelt en reageert op de gedachten van de bestuurder.

 

Ponz Pandikuthira, vice president product planning and advanced strategy van Nissan Europe, zegt: ‘Als wereldleider op het gebied van de productie van EV’s wil Nissan bedrijven en consumenten helpen om een duurzamere toekomst voor iedereen te creëren. In het kader van Nissan Intelligent Mobility transformeren we de manier waarop onze klanten rijden en leven.’

Hij voegt daaraan toe: ‘Het nieuws van vandaag zijn de volgende stappen op weg naar een volledig geïntegreerd elektrisch ecosysteem dat past in onze strategie van Nissan Intelligent Mobility.’

Een publicatie van Nissan