• Emissieloze last mile delivery rukt op in Europa door goed verkopende Nissan e-NV200
  • 7.000 orders voor volledig elektrische bedrijfsauto sinds januari 2018; een stijging van 128 procent vergeleken met dezelfde periode in 2017
  • Nieuwe 40 kWh batterij zorgt voor 60 procent meer bereik zonder op laadcapaciteit in te leveren

De Nissan e-NV200 met de nieuwe 40 kWh batterij is ontzettend populair in Europa. Bedrijven hebben in de eerste zes maanden van 2018 maar liefst zevenduizend orders voor de volledig elektrische bedrijfswagen geplaatst. Dat is een stijging van 128 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

De toenemende vraag komt vooral van bedrijven die werkzaam zijn in de bezorging, transport en personenvervoer. Een van de laatste orders is afkomstig van een drietal taxibedrijven in Nederland, die in totaal vijftig nieuwe Nissans e-NV200 Evalia (zevenzitter) besteld hebben voor personenvervoer in Rotterdam en omgeving.

 

De vervoersbedrijven hebben te maken met steeds strengere restricties op het gebied van uitstoot, vooral in steden. De volledig elektrische Nissan e-NV200 heeft zich inmiddels als personen-, maar ook als bedrijfswagenversie bewezen als een praktische en emissieloze oplossing.

 

De e-NV200 vertegenwoordigt het beste van de NV200 en de volledig elektrische Nissan LEAF en was in zowel 2016 als 2017 de bestverkochte elektrische bedrijfsauto in Europa. Met de nieuwe 40 kWh-batterij heeft de e-NV200 nu een grotere actieradius van 200 kilometer (WLTP), een toename van 60 procent.

 

Op laadcapaciteit heeft de e-NV200 niets ingeleverd: nog steeds passen er twee Europallets in en is het laadvermogen 705 kilogram. De Nissan e-NV200 onderscheidt zich verder met de ingenieuze V2G-technolgie, waar de auto stroom kan teruggeven of zelfs kan verkopen aan het lokale energienetwerk.

 

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director van Nissan Europe: ‘De nieuwe e-NV200 zorgt ervoor dat bedrijven gewoon kunnen doen wat ze altijd doen, maar dan zonder uitstoot, met minder gebruikskosten en ook nog eens bijdragen aan een schone toekomst. De verschillende varianten maken ‘m zeer gewild voor meerdere doelgroepen. Gezien de grote toename van online bestellingen en de strenge eisen rond uitstoot in steden, zien we een enorme potentie voor elektrische bedrijfsvoertuigen als last-mile delivery-oplossing.”

 

De Nissan e-NV200 is er sinds 2014 en inmiddels zijn er 17.500 exemplaren verkocht. Met de nieuwe 40 kWh-batterij, onthuld in oktober 2017, is de elektrische bedrijfsauto een van de oplossingen voor de milieuproblematiek in drukke steden.

Een publicatie van Nissan