De Juke NISMO RS, 370Z NISMO en GT-R NISMO op de beursvloer
Volledige NISMO-gamma op de Autosalon van Genève

Amsterdam, 3 maart 2015 - Performance, passie en het verlangen om racetechniek bereikbaar te maken voor iedereen. Dat is de motivatie voor Nissan om het NISMO-gamma verder uit te breiden. Op de Autosalon van Genève toont Nissan de nieuwe Juke NISMO RS, de 370Z NISMO en de GT-R NISMO.

Juke NISMO RS: de meest extreme Crossover
De eerste exemplaren van Nissans meest extreme compacte Crossover zijn inmiddels losgelaten in Europa. De nieuwe Nissan JUKE NISMO RS biedt meer vermogen, een extra sportief onderstel, grotere remmen en een rijke uitrusting.


 

De Nissan JUKE NISMO RS is voorzien van een krachtige 1,6-liter DIG-T-benzinemotor die 160 kW vermogen produceert. Het maximumkoppel van de voorwielaangedreven uitvoering met handbediende zesversnellingsbak bedraagt 280 Nm. Om de aandrijfkrachten probleemloos op de weg te krijgen, installeert Nissan een differentieel met beperkte slip (LSD).

De sportieve JUKE is ook leverbaar met vierwielaandrijving. Deze versie is standaard voorzien van Nissans Torque Vectoring System en Nissans X-Tronic continu variabele transmissie met schakelflippers aan de stuurkolom. Het maximumkoppel is teruggebracht tot 250 Nm.

De carrosserie van de JUKE NISMO RS is extra verstevigd om de torsiestijfheid te vergroten. Grotere remmen zorgen voor een indrukwekkende stopkracht. Specifiek aangepaste veren en dempers dragen bij aan een uiterst dynamisch rijgedrag.

370Z NISMO: Scherper en sportiever dan ooit
De vernieuwde Nissan 370Z NISMO is de sportiefste 370Z tot nu toe. De coupé biedt autorijden in zijn puurste vorm, waardoor de bestuurder altijd midden in de actie zit.

De 3,7-liter zescilindermotor biedt een onvergetelijke rijervaring. De V6 produceert 253 kW vermogen. Door onder meer het hoge koppel bij een laag toerental en de brede vermogenscurve sprint de 370Z NISMO van 0 naar 100 km/u in slechts 5,2 seconden. Het NISMO-uitlaatsysteem met twee einddempers zorgt dat de motor vrij kan ademen en produceert een sportieve sound. 

New 370z NISMO MY15


Schakelen gebeurt via een handbediende zesversnellingsbak. Veranderingen in de schokdempers achter verhogen het comfort. Verbeteringen aan de binnenschermen in de wielkasten en aan de vloerbedekking verminderen het geluid van de weg in het interieur.

GT-R NISMO: prestaties geperfectioneerd
De Nissan GT-R NISMO is de belichaming van de NISMO-spirit. De snelste en meest geavanceerde Nissan productieauto is nu officieel te koop in Europa. De GT-R NISMO is geperfectioneerd op de Nürburgring Nordschleife, waar hij ook recordhouder is voor snelste rondetijd door een productieauto.

Dankzij de geavanceerde aerodynamica genereert de GT-R NISMO tot wel 100 kilogram meer downforce dan de normale uitvoering. Dit is ook wel nodig om de 441 kW vermogen die de 3,8-liter V6 twinturbomotor levert, onder controle te houden. De veren en de Bilstein DampTronic-dempers dragen bij aan de uitstekende grip en wegligging onder extreme omstandigheden. 

 

 

Een publicatie van Nissan