De voorbereidingen voor het tiende Formule E-seizoen zijn voor Nissan in volle gang. Tegelijkertijd maakt het Japanse raceteam zich ook gereed voor een verhuizing naar een revolutionaire faciliteit in de buurt van Parijs. Het Nissan Formule E-team zegt met de verhuizing Le Mans vaarwel.

 

De verhuizing naar de nieuwe locatie onderstreept de sterke toewijding van Nissan aan de elektrische raceklasse. Deze verandering maakt deel uit van het bredere plan van Nissan voor het Formule E-team. Het team wil de capaciteiten en prestaties verbeteren om zijn doelen voor seizoen 10 te bereiken. Dit laat ook zien dat Nissan zich sterk inzet voor zowel autoracen als de toekomst van milieuvriendelijke mobiliteit. Het team blijft zich richten op hoogwaardig onderzoek en ontwikkeling, inclusief het uitwisselen van kennis tussen de ontwikkeling van raceauto's en straatauto's.

 

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formule E Team, zegt: "We sloten seizoen 9 sterk af, omdat de veranderingen die we hebben doorgevoerd een positief effect hadden op onze prestaties. We hebben nog een lange weg te gaan om de top te bereiken, wat ons langetermijndoel is voor het Gen3-tijdperk. In het nieuwe seizoen willen we voortbouwen op wat we hebben bereikt en verdere verbeteringen op het circuit laten zien. De verhuizing naar onze nieuwe faciliteit is erg belangrijk voor ons als team en maakt deel uit van ons plan om onze prestaties te verbeteren. We kijken er allemaal naar uit om ons te settelen en opnieuw de circuits te betreden voor seizoen 10, te beginnen met de pre-seizoentesten in oktober."

 

Het Japanse team profiteert van 85 jaar geschiedenis in de autosport en een decennium expertise in elektrische voertuigen. Seizoen 10 is een belangrijk jaar voor het team, met als ultieme doel voort te bouwen op de solide prestaties in het seizoen 2022/23. Dit jaar bezoekt de Formule E voor het eerst Japan, met de Tokyo E-Prix op 30 maart 2024. Nissan is als enige Japanse fabrikant actief in de Formule E en enorm trots dat de stad haar eerste race organiseert. Het biedt een unieke kans om de indrukwekkende mogelijkheden van elektrische mobiliteit te laten zien, midden in het hart van Tokyo.

 

Guillaume Cartier, Chair Person Nissan AMIEO-regio en bestuurslid van het Nissan Formule E Team, zegt: “De Formule E – waar Nissan al vijf jaar op rij aan deelneemt – is het langstlopende internationale autosportproject van Nissan buiten Japan. Dit is een echte erkenning van de vaardigheden, inzet en het succes van het team, evenals het potentieel die de sport biedt."

 

Oliver Rowland keert terug 

Voor het seizoen 2023/24 keert Oliver Rowland terug bij het Nissan Formule E Team. De ervaren coureur krijgt een stoeltje naast de veelbelovende nieuwkomer Sacha Fenestraz, die een sterk debuutseizoen achter de rug heeft.

 

Oliver Rowland begon zijn Formule E-carrière in 2018 als nieuwkomer bij Nissan, hetzelfde jaar waarin het Japanse automerk zijn intrede deed in de elektrische raceklasse. Oliver Rowland brengt een schat aan ervaring mee. Tussen seizoenen 5 en 7 veroverde hij maar liefst vijf polepositions en stond hij vijf keer op het podium, met als hoogtepunt een overwinning in Berlijn in 2020.

Na een veelbelovend negende seizoen stapt Sacha Fenestraz in het nieuwe seizoen opnieuw achter het stuur bij het Nissan Formule E-team. Tijdens zijn debuutseizoen wist de 24-jarige indruk te maken door zich razendsnel aan te passen aan de elektrische raceklasse. Hij pakte een poleposition en schreef in de vijfde race met het team de snelste ronde aller tijden in de Formule E op zijn naam tijdens de Cape Town E-Prix. Ook zette hij de snelste ronde neer in de race in Monaco en streed regelmatig aan de top van het veld.

Eerbetoon

Als laatste eerbetoon aan het oorspronkelijke hoofdkantoor in Le Mans organiseert Nissan hier op 18 september het eerste evenement van seizoen 10. Tijdens dit evenement geeft het team een exclusief kijkje achter de schermen in de vaardigheden, expertise en kennis die nodig zijn voor de Formule E. Sacha Fenestraz en Oliver Rowland zijn aanwezig om te vertellen over hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ze tonen ook het ontwerp van de nieuwe livery.

Een publicatie van Nissan