De Nissan Ariya met ProPilot Assist behaalde een indrukwekkend resultaat in de Assisted Drive test 2023 van Euro NCAP. Na een beproeving op diverse onderdelen luidde het oordeel ‘Zeer Goed’.

Het vermogen van Nissan ProPilot Assist om bestuurders een foutloze en veilige rijervaring te bieden, is in de test van Euro NCAP beoordeeld. Dat gebeurde aan de hand van diverse proeven, zoals de rijstrookassistentie, adaptieve cruise control en noodremassistentie. ProPilot Assist liet uitstekende prestaties zien en overtrof de strenge normen van Euro NCAP op vrijwel alle testonderdelen. Op het vlak van veiligheidsondersteuning scoorde ProPilot Assist 86%. Bij het onderdeel assistentie bedraagt het resultaat een zeer nette 77%.

 

De beoordelingen in detail

Bij het onderdeel assistentie kent Euro NCAP de maximale score toe aan ProPilot Assist van de Nissan Ariya voor drie onderdelen: de informatievoorziening, de statusindicatie van het systeem en rijsamenwerking. 22,2 van de 25 mogelijke punten werden behaald voor het automatisch aanpassen van de snelheid van de auto onder diverse omstandigheden.

 

Een ander aspect waar Euro NCAP de maximale score voor geeft is de manier waarop het systeem de bestuurder informeert over een blokkade van de sensor of de camera onder diverse omstandigheden. Als de bestuurder een tijdje niet reageert, grijpt ProPilot Assist volgens Euro NCAP ook effectief in. Daarvoor krijgt het systeem in de test 20 van de 25 mogelijke punten. Voor het vermijden van botsingen wanneer het systeem actief is kent de test 41,3 van de 50 mogelijke punten toe.

 

Onder aan de streep: ‘Zeer Goed’

Het eindoordeel van Euro NCAP, ‘Zeer Goed’, bevestigt dat ProPilot Assist in de Nissan Ariya qua prestaties op topniveau zit binnen de auto-industrie. Het systeem versterkt hiermee zijn positie als koploper in het snel evoluerende landschap van rijhulpsystemen.

ProPilot Assist in de Nissan Ariya biedt een naadloze integratie van geavanceerde technologieën. Geavanceerde sensoren, camera's en kunstmatige intelligentie-algoritmen bieden samen een uitgebreide reeks rijhulpfuncties. Of het nu gaat om cruisen op de snelweg, navigeren in verkeersopstoppingen of het helpen van bestuurders bij het manoeuvreren in een krappe parkeerplaats: ProPilot Assist geeft bestuurders vertrouwen en een extra stukje gemoedsrust.

Een publicatie van Nissan