Het Nissan Formula E Team is er klaar voor: voor Ronde 8 van seizoen 10 wordt het legendarische Circuit de Monaco bezocht. Oliver Rowland en Sacha Fenestraz zullen er weer strijden voor de punten en nieuwe successen.


De Britse coureur Rowland heeft in zijn racecarrière regelmatig op het podium gestaan op het circuit van Monaco. Hij behaalde hier successen in de GP2 Series, Formule 2 en Formula E, waaronder een polepositie en een tweede plaats met het team in 2019. Met vier podiumplaatsen in de laatste vijf races van het tiende seizoen zal Rowland alles op alles zetten om te blijven strijden voor het kampioenschap.

 

Ook Sacha Fenestraz wil graag weer in de punten rijden, net als in het laatste raceweekend, in Misano. Daar finishte hij in beide races in de top tien, met als toppunt een vijfde plaats in Ronde 7. De Frans-Argentijnse coureur bewaart ook goede herinneringen aan Monaco. Hij won daar in de Formula Renault Eurocup en wist direct het tempo te vinden toen hij vorig jaar voor het eerst met de Formula E op dit circuit was. Hij zette tijdens de kwalificatie de snelste rondetijd neer op het Grand Prix-circuit en eindige bij de E-Prix op de vierde plaats.

 

Het 3,337 kilometer lange circuit heeft enkele van de beroemdste secties uit de autosport, zoals de Grand Hotel haarspeldbocht, de snelle zwembadchicane en de lastige La Rascasse aan het einde van de ronde. Het circuit staat bekend om zijn weinige inhaalmogelijkheden, ook al heeft de Formula E afgelopen seizoenen laten zien dat die er best zijn. Toch blijft de kwalificatie een belangrijke sessie.

 

Aan de vooravond van de race in Monaco presenteerde het Nissan Formula E Team de nieuwe versie van zijn playlist Sounds of Season 10 – een muziekstuk dat de cultuur en de sfeer van het betoverende Monte Carlo perfect weet te vatten. Het is onderdeel van een speciale samenwerking voor seizoen 2023/2024 met de Duitse moderne componist Mathias Rehfeldt. De essentie van de Formula E wordt gevat in een serie energieke soundtracks met de titel Electric Legacy. De serie toont het diverse, wereldwijde karakter van de Formula E-kalender en wordt voor verschillende belangrijke racesteden in lokaal aangepaste vorm gepresenteerd – steeds zorgvuldig aangepast aan de culturele nuances, verschillende fans en de sfeer van iedere stad. De Monaco-editie is net als de eerdere Tokio- en Misano-versies hier te beluisteren via de volledige playlist.

 

Het Formula E raceweekend in Monaco vindt plaats op zaterdag 27 april en de race gaat om 15.00 uur van start.


Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formula E Team: “Het hele team is in een goede stemming na onze recente prestaties. We weten echter dat er nog veel werk te doen is en dat we nog vele races te gaan zijn. We blijven dus gefocust en doen ons best vooraan te blijven in het veld. In de Formula E is het lastig consistent te blijven, maar dat is nou eenmaal de uitdaging. We kijken ernaar uit.”

 

“Monaco is een circuit waarmee alle teams bekend zijn. Voor ons is vorig jaar een goede referentie, aangezien dat voor ons een van de beste races van het seizoen was. We hebben vertrouwen in onze coureurs. Oliver is zeer goed in vorm en Sacha heeft een boost gekregen met zijn prestaties in Misano. Maar de Formula E blijft evolueren, dus aan onze voorbereiding is niets veranderd. We werken hard om aan de top te blijven, de racestrategie te beheersen en veel punten te scoren. We zijn gemotiveerd om nog eens te laten zien wat we kunnen. We blijven vechten, race na race, om de positie te behalen die het team verdient.”

 

Oliver Rowland, coureur Nissan Formula E Team: “We zijn blij met het tempo dat we in Misano hebben laten zien. In de kwalificatie was er zeker nog ruimte voor verbetering, maar we zijn op de goede weg en boeken iedere sessie vooruitgang. Monaco is een van mijn favoriete racelocaties. Ik heb er in mijn carrière verschillende successen behaald en het is een speciaal circuit om op te rijden. De race wordt lastig voor wat betreft het energiebeheer, maar de Formula E heeft bewezen dat het in Monaco best mogelijk is in te halen. We moeten onszelf dus goed positioneren om zo een optimaal eindresultaat te bereiken.”

 

Sacha Fenestraz, coureur Nissan Formula E Team: “De dubbele race in Misano heeft mij zeker vertrouwen gegeven, net als de behaalde punten. Er zijn nog steeds enkele factoren die we moeten verbeteren, maar het doel is om stap voor stap vooruitgang te blijven boeken totdat we consistent meedoen om de koppositie. Ik heb dit seizoen veel geleerd. Oliver heeft mij geholpen met zijn ervaring met het beheersen van de race. Dat heeft mij veel gebracht. Monaco was vorig jaar een van de highlights van mijn carrière. We hebben zeer goed gepresteerd en ik hoop dat we dat dit weekend kunnen herhalen met een sterke kwalificatie en een mooie strijd vooraan.”

Een publicatie van Nissan