‘Meet the Accomplice’: Micra is perfecte partner
Reclamecampagne voor nieuwe Nissan Micra van start

  • Nissan lanceert reclamecampagne – tv, radio, online, print – in geheel Europa
  • Micra is de perfecte partner voor de automobilist van vandaag
  • Ongeveer zesduizend Micra’s verdeeld over dealers in Europa

Amsterdam, 20 maart 2017 – Nissan heeft de eerste reclamecampagne voor de geheel nieuwe Micra gelanceerd. Onder het motto ‘Meet the Accomplice’ laat de campagne zien dat de opvallende nieuwe Nissan Micra de perfecte partner is voor de automobilist van vandaag.

De campagne is tegelijk op alle beschikbare kanalen gestart: tv, radio, gedrukte media, social media, digitaal, bij de dealers en zelfs op billboards. In de maanden maart, april en mei wordt iedereen in Europa met de nieuwe Nissan Micra geconfronteerd.

 

Nissan bouwt met de reclamecampagne aan een krachtig imago voor de nieuwe Micra, die past bij een moderne lifestyle. De start van de campagne valt samen met de komst van de Micra bij de dealers overal in Europa. Inmiddels zijn zo’n zesduizend exemplaren gedistribueerd voor gebruik als demonstratiemodel en voor aflevering aan klanten.

 

Partner en troefkaart

Centraal in de marketingcampagne is de tv-reclame. De hoofdrol is voor een jong stel dat op de vlucht is, als een moderne interpretatie van het verhaal van Bonnie & Clyde. De belangrijke ‘medeplichtige’ van het stel is de nieuwe Nissan Micra – hun partner en troefkaart. De auto stelt het stel in staat tot ongekende daden. De soundtrack bij de tv-reclame is een speciale, nieuwe remix van de iconische song Bonnie & Clyde van de Franse artiesten Serge Gainsbourg en Brigitte Bardot.

 

Jean Pierre Diernaz, Vice President Marketing van Nissan Europe, vertelt: ‘Met zijn expressieve vormgeving, vrolijke interieur, vertrouwenwekkende rijgedrag en geavanceerde techniek is de nieuwe Nissan Micra de perfecte partner voor de automobilist van vandaag. Met onze “Meet the Accomplice”-campagne benadrukken we dat en geven we de Micra een sterk nieuw imago. Dat doen we op een aansprekende en voor Nissan nieuwe manier, die gebaseerd is op diepgaand marktonderzoek.’

 

Belangrijkste kwaliteiten in beeld

Voortbordurend op het idee van de perfecte partner zijn ook korte video’s en beelden ontwikkeld, die de belangrijkste kenmerken en kwaliteiten van de nieuwe Micra belichten. Bijvoorbeeld de specifiek voor de nieuwe Micra ontwikkelde BOSE Personal-geluidsinstallatie. Die biedt, met twee in de hoofdsteun van de bestuurder geïntegreerde speakers, de ultieme 360-graden geluidsbeleving.

 

Andere pluspunten zijn Nissans Intelligent Mobility-technologieën – zoals Intelligent Lane Intervention, een veiligheidssysteem dat de Micra subtiel terugstuurt in zijn rijstrook als de auto die onbedoeld dreigt te verlaten – en het personalisatieprogramma dat Nissan voor de Micra heeft opgetuigd. Daarmee kan de koper het interieur en het uiterlijk van zijn nieuwe Micra verregaand aan zijn smaak aanpassen.

 

Ultra-competitieve B-segment

De geheel nieuwe Nissan Micra is zelfs revolutionair te noemen ten opzichte van zijn voorganger. De vijfde generatie van de Micra is langer, breder en lager dan ooit, en bevindt zich nu in het hart van het ultra-competitieve Europese B-segment.

 

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Micra heeft Nissan nadrukkelijk de behoeften van de klant voor ogen gehouden. Daarmee wil Nissan bereiken dat de Micra zich kan meten met de populairste modellen in het B-segment en weer een plek verovert in de top 10 van zijn klasse. Nissan is ervan overtuigd dat de Micra in vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten nieuwe maatstaven in het segment stelt als het gaat om design, de kwaliteit van het interieur, het weggedrag en intelligente technologie.

 

Een publicatie van Nissan