Nissan zoekt nieuwe racetalenten op digitale circuits
Zesde editie NISMO Playstation® GT Academy van start

Amsterdam, 14 april 2014 - Nissan en Sony Computer Entertainment Europe hebben de zesde editie van het NISMO Playstation® GT Academy aangekondigd. De online kwalificatie begint 21 april op het digitale asfalt van Gran Turismo®6.

Sinds de start van de GT Academy in 2008 raceten al drie miljoen rijders over de circuits met de ambitie om de volgende NISMO-atleet te worden. Het succes van de virtuele racecompetitie blijkt uit de racecarrières van eerdere winnaars. Briton Jann Mardenborough bemachtigde al een podiumplaats tijdens de 24 Uur van Le Mans. Dit jaar verschijnt hij aan de start van de Formule 1 GP3. De winnaar van de GT Academy in 2011 racet voor Arden International en neemt deel aan het Red Bull Racing Driver Development Programme.

Lucas Ordoñez
De eerste GT Academy-winnaar, de Spanjaard Lucas Ordoñez, laat zijn talenten zien in het NISMO-raceteam tijdens de Japanse Super GT Championship. Ordoñez en de GT Academy-winnaar van 2012, Wolfgang Reip uit België, rijden deze zomer de 24 Uur van Le Mans in de Nissan ZEOD RC.

De GT Academy blijft groeien. De winnaars uit Europa, Duitsland, de Verenigde Staten, Australië, India, het Midden-Oosten, Mexico en Thailand doen mee aan het drie maanden durende Driver Development Programme. Uiteindelijk kwalificeren vijf GT Academy-winnaars zich voor de ultieme prijs: een plek in het Nissan-team tijdens de 24-uursrace van Dubai in januari 2015.

Opstap naar professionele autosport
Darren Cox, de Global Head van Brand Marketing en Sales bij NISMO, vertelt: ‘Nissan en NISMO zijn trots op de zesde editie van de GT Academy in samenwerking met Playstation en Polyphony Digital. Zes jaar geleden namen we een risico met dit innovatieve programma, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een erkende opstap naar professionele autosport. GT Academy startte in Europa, maar is begonnen aan een wereldwijde opmars. Onze Europese winnaars zijn volwaardige NISMO-coureurs en racen overal ter wereld op topniveau. We kijken uit naar het talent van 2014. Iedereen die denkt over de juiste kwaliteiten te beschikken, mag mee doen aan de GT Academy. Niet iedereen kan winnen, maar de ervaring is erg belonend, al vanaf de eerste ronde van de competitie.'

Kazunori Yamauchi, President van Polyphony Digital vult aan: ‘Ik ben trots dat we de GT Academy voor de zesde keer mogen houden en dat Gran Turismo en Nissan weer als platform mogen dienen voor de ontwikkeling van nieuw talent. Zelfs als je de volgende ronde van de GT Academy niet haalt, verbeteren je vaardigheden als coureur. Bovendien worden deelnemers beloont met credits in het spel.'

Naast Gran Turismo 6, kunnen aspirant coureurs ook meedoen via een serie live-evenementen op Facebook. Details zijn te vinden op http://www.facebook.com/GTAcademy en http://gran-turismo.com.

Een publicatie van Nissan