Spelers Asphalt 7: Heat maken kans op eerste proefrit in JUKE NISMO
Nissan JUKE NISMO en JUKE-R in nieuwe versie populaire game

Amsterdam, 6 december 2012 - Gamers van de nieuwe versie van Asphalt 7: Heat kunnen de Nissan JUKE NISMO en de JUKE-R in de digitale wereld op hun limiet testen. Daarbij maken ze kans om als een van de eersten met een échte JUKE NISMO te mogen rijden. Winnaars krijgen bovendien een spannende rit op hoge snelheid in de JUKE-R cadeau.

De nieuwste versie van de populaire, mobiele racegame Asphalt 7: Heat is al door meer dan 50 miljoen mensen gedownload. Eigenaren van iOS- en Android-smartphones en -tablets kunnen achter het stuur kruipen van twee begerenswaardige Nissan-modellen: de volgend jaar te verschijnen JUKE NISMO en de 401 kW sterke JUKE-R. Om de komst van de nieuwe game te vieren starten Nissan en producent Gameloft een competitie om de snelste online-coureurs te vinden. Winnaars krijgen een vip-reis naar Barcelona, waar ze in het echt met de JUKE NISMO mogen rijden.

Gratis downloaden
Gamers die gebruikmaken van het Apple iOS-besturingssysteem kunnen de nieuwe versie van Asphalt 7: Heat op 8 en 9 december gratis downloaden. Android-gebruikers betalen op die twee dagen slechts 89 eurocent.
De samenwerking van Nissan en Gameloft onderstreept de steeds hechtere band tussen Nissan en de game-industrie. De zeer succesvolle GT Academy - in samenwerking met Sony Computer Entertainment - biedt spelers van de game Gran Turismo de kans om een echte, professionele coureur te worden. De meest recente winnaar, de Belg Wolfgang Reip, doorloopt momenteel een intensief trainingsprogramma voordat hij in januari 2013 in zijn eerste echte race, de 24 Uur van Dubai, debuteert.

Top: 275 km/uur
Asphalt 7: Heat is de enige game die spelers de mogelijkheid biedt zowel in de JUKE NISMO als in de JUKE-R te rijden. Laatstgenoemde is een van de meest besproken Nissan-modellen ooit. De JUKE-R heeft de ingrediënten van Nissans supersportauto GT-R én de succesvolle compacte crossover JUKE. De JUKE-R accelereert vanuit stilstand in circa 3,0 seconden naar 100 km/uur. De topsnelheid is even indrukwekkend en bedraagt 275 km/uur.

JUKE NISMO
De 1,6-liter direct ingespoten turbomotor (DIG-T) van de JUKE NISMO levert een vermogen van 147 kW en 250 Nm trekkracht. Daarbij is hij voorzien van een aerodynamisch stylingpakket dat bestaat uit onder meer lagere voor- en achterbumpers, verbrede wielkasten, sideskirts, een gemodificeerde grille en een spoiler die de luchtstroom over de achterkant in goede banen leidt. Het interieur van de JUKE NISMO is met suède sportstoelen met rode stiknaden, een met alcantara bekleed sportstuur, aluminium pedalen, een sportief instrumentenpaneel en speciale bekleding voor de versnellingspook en de portieren net zo sportief als de buitenkant.
De JUKE NISMO staat volgend jaar in de showrooms, maar dankzij de nieuwe versie van Asphalt 7: Heat kunnen gamers de auto nu al ervaren. Zij kunnen de JUKE NISMO en de JUKE-R rijden op een speciaal Nissan-circuit in Tokyo. Een deel daarvan voert langs de fabriek van Nissan Motorsport in Omori.

Tien winnaars
Om aan de competitie mee te doen, moeten gamers eerst hun gegevens invullen via de applicatie op de Facebook-pagina van Gameloft (www.facebook.com/Gameloft) of via de game zelf. Daarna kunnen zij de Nissan JUKE NISMO rijden in de Asphalt Academy-stand van de game. Een scorebord houdt de tijden van de snelste rijders bij zodat zij kans maken op de hoofdprijs. De competitie duurt van 17 tot en met 31 december 2012. Daarna worden uit de tien snelste coureurs per land (Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Rusland) willekeurig twee winnaars geselecteerd (een iOS-gebruiker en een gebruiker van Android).
Alle tien winnaars ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een vip-reis naar Barcelona om in het echt met de JUKE NISMO te rijden.

Een publicatie van Nissan