Veel wereldpremières en ander belangrijk modelnieuws
Nissan op de Autosalon van Genève 

  • Innovatieve Nissan Resonance Concept toont Nissans Crossover van de toekomst
  • Wereldpremière van de nieuwe, Europese versie van de Nissan NOTE
  • Nieuwe, in Europa gebouwde Nissan LEAF op talrijke punten verbeterd
  • Wereldpremière van de Nissan 370Z Nismo zij aan zij met de Nissan JUKE Nismo
  • Europese première van de Nissan GT-R voor modeljaar 2013
  • Nissan breidt de Crossover-serie uit met de Nissan JUKE Connect

Amsterdam, 5 maart 2013 - De Autosalon van Genève 2013 is de start van alweer een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Nissan. Vanuit een gedrevenheid om toekomstige technologie nu al aan te bieden, laat Nissan in Genève een nieuwe generatie in Europa ontworpen, ontwikkelde en gebouwde modellen zien die de maatstaf in hun klasse gaan vormen.

De markt van de Crossovers is een ander gebied waarin Nissan zich laat gelden. Met de Nissan QASHQAI, de Nissan Murano en de Nissan JUKE heeft het merk tenslotte het segment van de Crossovers gecreëerd. Nu laat Nissan met een gewaagd ontwerp zien hoe zijn toekomstige generatie Crossovers eruit ziet. Het uiterlijk van de Nissan Resonance Concept is geïnspireerd op het thema van toekomstige eersteklas ruimtereizen. Nissan laat met dit studiemodel nieuwe ideeën en geavanceerde technologieën zien in combinatie met een gewaagd ontwerp. 

Innovatieve, betaalbare technologie
Het Europese offensief van Nissan wordt geleid door twee modellen die Nissans werkwijze betreffende het introduceren van nieuwe technologie perfect illustreren. Zo is de Nissan NOTE opnieuw vormgegeven, zodat hij met een combinatie van een scherp gesneden ontwerp, een lage CO2-uitstoot en innovatieve technologie het B-segment op zijn grondvesten zal doen schudden. Een van de vele systemen die de NOTE in dit segment introduceert, is Nissans geavanceerde en makkelijk te bedienen parkeerhulp, de Around View Monitor.
Daarnaast beschikt de NOTE over een veelomvattend systeem van veiligheidsvoorzieningen die gezamenlijk het Nissan Safety Shield vormen. Deze systemen komen voort uit Nissans visie om een veiliger toekomst te creëren. Daarbij gaat het om het introduceren van toonaangevende, betaalbare veiligheidstechnologie. 

Actieradius EV's verbeterd
De nieuwe NOTE is niet het enige in Europa gebouwde model dat in Genève debuteert. Voor de nieuwe LEAF - de elektrisch aangedreven auto die nu volledig in Nissans Europese modellengamma is geïntegreerd - introduceert Nissan een hele reeks verbeteringen op het gebied van technologie en ontwikkeling. Nissan heeft van het huidige model meer dan 50.000 exemplaren geproduceerd. De nieuwe Nissan LEAF bouwt verder op dit succes van het toonaangevende origineel. Zo is de actieradius vergroot, hebben kopers nu keus uit drie uitvoeringen en heeft Nissan de auto op talloze punten verbeterd. Alle aanpassingen dragen bij om het leven met 's werelds best verkopende elektrisch aangedreven auto nog makkelijker te maken.

Meer dan tien miljoen Nissans
Het debuut van de Europese Nissan NOTE en Nissan LEAF bevestigt Nissans nadrukkelijke en zich voortdurend ontwikkelende aanwezigheid in Europa. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden heeft Nissan bewezen dat design, vernieuwing en betaalbaarheid de belangrijkste ingrediënten zijn voor succes. In 2012 heeft NMUK meer dan 500.000 auto's geproduceerd (een nieuw record), terwijl de fabrieken in Rusland en Barcelona zijn uitgebreid om aan de gestegen vraag (in een dalende markt) te kunnen voldoen. De totale Europese productie is net een belangrijke mijlpaal gepasseerd. Op dit moment zijn tien miljoen voertuigen geproduceerd.

Nissan brengt in Genève met de introductie van de Nismo-modellenlijn ook een hommage aan zijn rijke erfgoed op het gebied van autosport. De Nissan JUKE Nismo en de Nissan 370Z Nismo zijn de voorlopers. Hiermee, en met toekomstige Nismo-modellen, voegt Nissan een nieuwe dimensie toe aan het modellenaanbod. De auto's bieden betaalbare prestaties van een hoog niveau, een premium design en geavanceerde technologie die op de circuits is ontwikkeld.

Nissan op de autosalon van Genève: samenvatting

De nieuwe Nissan NOTE
Met een combinatie van een innovatief ontwerp, baanbrekende technologie en geavanceerde motoren, doet Nissan met de nieuwe Nissan NOTE het B-segment op zijn grondvesten schudden. Hij is ontwikkeld en gebouwd in Europa en brengt de onderscheidende vormgeving van het studiemodel Invitation naar de showrooms. Hij heeft een gewaagd design, premium technologie en is enorm veelzijdig. Daarnaast is de Nissan NOTE de nieuwe maatstaf voor het B-segment dankzij geavanceerde technologie, zoals Nissans Around View Monitor en het Nissan Safety Shield. De Nissan NOTE maakt zijn Europese debuut in Genève. Zijn Europese introductie volgt in de herfst van 2013.

De nieuwe Nissan LEAF
De nieuwe, in Europa gebouwde Nissan LEAF, die tijdens de autosalon van Genève debuteert, is de volgende stap in de evolutie van zero-emissie-technologie. De auto is specifiek voor de Europese markt ontwikkeld en markeert het begin van een spannend, nieuw hoofdstuk in de historie van Nissan. Het in de fabriek in Sunderland gebouwde model is inmiddels volledig in het Europese modellenaanbod van Nissan geïntegreerd. De Nissan LEAF is voorzien van technologie die zorgt voor een grotere actieradius en heeft een keur aan aanpassingen die het leven aangenaam maken. Zo biedt de nieuwe Nissan LEAF kopers veel meer keuze in onder meer uitrusting en kleuren, waardoor zij de auto bij aankoop naar hun eigen smaak kunnen samenstellen.

Nissan Resonance Concept
Nissans gewaagde visie op de Crossover van de toekomst is realiteit geworden met het Europese debuut van de Nissan Resonance Concept. Het studiemodel is ontwikkeld door Nissan Design America. De Nissan Resonance Concept verlegt de grenzen van het ontwerp van Crossovers. Hij biedt nieuwe ideeën over het uiterlijk en nieuwe technologieën die de bestuurder helpen om het potentieel van zijn auto volledig te benutten. Het interieur is geïnspireerd op het concept van toekomstige eersteklas ruimtereizen. De hybride elektrische aandrijflijn is al net zo vooruitstrevend. Deze weet ultra-efficiënte prestaties te combineren met een lage uitstoot.

Nissan JUKE Nismo
De Nissan JUKE Nismo is een en al innovatie en rijplezier. Het zijn de kenmerken die van Nismo een van de meest gewaardeerde namen in de autosport én de gamewereld maken. De JUKE Nismo leidt de introductie van Nismo op de Europese markt. Het model zorgt voor betaalbare en toegankelijke prestaties in de markt van de Crossovers en versterkt zo Nissans reputatie op het gebied van innovatie in deze voortdurend veranderende markt. De JUKE Nismo onderscheidt zich door een krachtig ontwerp en op de racerij geïnspireerde details. Voor aandrijving zorgt een 200 pk sterke 1,6-liter DIG-T-benzinemotor met turbo. Deze krachtbron combineert sportieve prestaties met lage exploitatiekosten.

Nissan 370Z Nismo
De Nissan 370Z Nismo volgt in de sporen van de Nissan JUKE Nismo. Deze extra sportieve versie van de sportcoupé illustreert Nissans toewijding aan het op de Europese markt brengen van een serie sportieve Nismo-modellen. De Nissan 370Z Nismo is voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève. Hij beschikt over een vernieuwde versie van de alom gewaardeerde zescilinder die meer vermogen en trekkracht produceert. Daarnaast heeft Nismo het onderstel verbeterd om het weggedrag naar een nog hoger niveau te brengen. Een nieuw uitlaatsysteem zorgt ervoor dat deze nieuwe versie van de Nissan 370Z net zo spannend klinkt als hij eruit ziet.  

Nissan GT-R modeljaar 2013
Nissan heeft de prestaties, de stabiliteit op hoge snelheid en het weggedrag van de Nissan GT-R voor modeljaar 2013 verbeterd. De aanpassingen zijn doorgevoerd met behulp van kennis die is opgedaan tijdens de succesvolle raceprogramma's die Nissan wereldwijd met de Nissan GT-R doorloopt. Het nieuwe model is voorzien van andere injectoren voor een betere brandstoftoevoer, een nieuwe overdrukklep voor de turbo en een verbeterd onderstel. Door deze aanpassingen accelereert de Nissan GT-R voor modeljaar 2013 in slechts 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Nissan JUKE Connect
Met de Nissan JUKE Connect breidt Nissan het populaire modellenaanbod van de Nissan JUKE uit. De Nissan JUKE Connect is voorzien van meer innovatieve technologie en een opvallend ontwerp. Technische hoogtepunten van de Nissan JUKE Connect zijn het verbeterde Nissan Connect-systeem waarin Googles Send-To-Car-technologie is verwerkt. Hiermee is het mogelijk om vooraf geplande routes naar de auto te sturen. Daarnaast biedt het systeem toegang tot de Google Points of Interest-database en maakt het gebruik van duidelijker routekaarten. Het vergrote scherm heeft een diameter van 5,8 inch.

Een publicatie van Nissan