NISSAN GT-R NISMO 

De superversie van een supersportauto

  • Nismo werkt aan de GT-R Nismo, een nog sportievere versie van de superauto die de Nissan GT-R al is
  • De GT-R Nismo wordt het derde Nismo-model, naast de JUKE Nismo en de 370Z Nismo
  • Bij de ontwikkeling van de GT-R Nismo maakt Nissans autosportafdeling dankbaar gebruik van de met de Nissan GT-R in de racerij opgedane ervaring

Amsterdam, 26 februari 2013 - Nissan meldt dat Nismo een nog sportievere versie van de befaamde Nissan GT-R ontwikkelt. De GT-R Nismo wordt het vlaggenschip van de autosport-tak van Nissan.

De GT-R Nismo wordt het derde model met het Nismo-embleem. De Nismo-modellen zijn onderdeel van een strategie waarmee Nismo (Nissan Motorsport) een serie sportieve, betaalbare auto's op basis van bestaande modellen ontwikkelt. Vandaag is het nieuwe hoofdkwartier van Nismo geopend in Yokohama, Japan.

Heel bijzonder
Nismo heeft al uitgebreide ervaring in het prepareren van de GT-R voor het circuit. Nism gebruikt die kennis bij het ontwikkelen van de GT-R Nismo. ‘Voor ons is het ondenkbaar om een serie sportieve modellen te introduceren zonder de GT-R', zegt Carlos Ghosn, CEO van Nissan. ‘De standaard GT-R is wereldwijd al een toonaangevende supersportauto. Zijn prestaties op het circuit illustreren de passie en het talent van het Nismo-team. De GT-R Nismo wordt heel bijzonder en ik kijk er nu al naar uit om ermee te rijden.'

Cultstatus
De Nissan GT-R staat bij miljoenen gamers over de hele wereld op het netvlies dankzij Sony's racegame Gran Turismo. Autosportfans kennen de Skyline GT-R van de racesuccessen die Nissan al sinds 1969 met het model boekt. En dan is er nog de autopers, die keer op keer laaiend enthousiast is over de straatversies van de GT-R. Door al deze factoren heeft de Nissan GT-R wereldwijd inmiddels de cultstatus bereikt.

Zijn naam waardig
Het team van Nismo heeft op het circuit een enorme hoeveelheid kennis over de GT-R opgedaan. Deze kennis past het nu toe bij de ontwikkeling van de GT-R Nismo. De nieuwe auto heeft de GT-R voor modeljaar 2013 als basis. ‘We weten dat liefhebbers over de hele wereld staan te trappelen om meer te weten te komen over de nieuwe GT-R', vertelt Shoichi Miyatani, president van Nismo. ‘Het is nu nog te vroeg om daarover iets los te laten, maar de fans kunnen er zeker van zijn dat wij al onze autosportervaring gebruiken om een GT-R Nismo te ontwikkelen die zijn naam waardig is.' 

Uitzonderlijke prestaties verbeterd
Nissan heeft de GT-R voor modeljaar 2013 onlangs vernieuwd door aanpassingen op het gebied van design en techniek. De verbeteringen komen allemaal voort uit de ervaring die Nissan met de GT-R in de autosport heeft opgedaan, zoals bijvoorbeeld tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring en de successen in het Super GT-kampioenschap en de wereldwijde GT-series. De aanpassingen hebben de al uitzonderlijke prestaties van de GT-R nog verder verbeterd, net als de stabiliteit op hoge snelheid en verfijning van het weggedrag.

De GT-R Nismo die de autosport-afdeling van Nissan momenteel ontwikkelt, wordt het vlaggenschip van de sportieve modellen van Nismo. Geselecteerde dealers die de standaard GT-R al leveren, kunnen deze bijzondere auto volgend jaar verkopen. Nissan maakt de technische gegevens en de prestaties van de GT-R Nismo later bekend.

Een publicatie van Nissan