e-NV200: Ondersteuning van het bedrijfsleven

Nissan helpt bedrijven de overstap te maken naar emissievrije mobiliteit met EV-programma's van de dealers.

• Bedrijfsvriendelijke onderhoudsplannen voor EV's
• Ondersteuning voor uitbreiding van Quick Charge-voorzieningen
• Nissan voert Rapid Charge Network in Groot-Brittannië aan

Hoewel de Nissan e-NV200 uitzonderlijk gemakkelijk te berijden is, vereisen zijn uitgebreide mogelijkheden en zijn geavanceerde telematica een nieuwe benadering om het maximale uit de volledig elektrisch aangedreven bestelauto te halen.
De EV-experts van de dealers demonstreren ook allerlei aspecten van de telematica die via de smartphone het gebruik van het voertuig een nieuwe dimensie geeft.

De dealers kunnen ook speciale onderhoudsarrangementen aanbieden, om ervoor te zorgen dat de tijd die de auto niet voor het bedrijf beschikbaar is, tot het minimum beperkt blijft. Dat is immers essentieel voor een bedrijfsauto.

Aangezien 70 procent van de bestelauto's in Europa gemiddeld slechts honderd kilometer per dag rijden en 35 procent nooit meer dan 120 kilometer, is de mogelijkheid van snelladen niet per se nodig voor alle bedrijven met e-NV200's in hun wagenpark. De flexibiliteit van de drie beschikbare manieren om de batterij van de e-NV200 op te laden biedt hun berijders echter de mogelijkheid dat te doen tijdens hun werk. De meest voorkomende manier om overdag op te laden, is via een van de tienduizenden openbare laadpunten van 16 ampère met een Mennekes-aansluiting.
De flexibiliteit van de aansluiting van de Nissan e-NV200 betekent dat hij ook opgeladen kan worden via een conventioneel stopcontact aan huis. Tijdens een langere reis kan de Nissan e-NV200 snel worden geladen met een speciale CHAdeMO Quick Charger; dat houdt in dat een stop van tien minuten voor een kop koffie voldoende is om de batterij 25 procent bij te laden.

Nissan zet zich in om het Europese netwerk van Quick Chargers uit te breiden. Nissan heeft al honderden Quick Chargers beschikbaar gesteld aan overheden en gemeenten, tankstations en winkelketens als IKEA, Auchan, McDonalds en Kiwi - overal in Europa om de groei van de emissievrije mobiliteit en het aantal elektrisch aangedreven voertuigen te bevorderen.
Daarbij voert Nissan het consortium achter het Britse Rapid Charge Network (RCN) aan. Dat is een door de Europese Unie gefinancierde investering in toekomstige mobiliteit. Als het project is afgerond, zijn 74 Rapid Chargers geïnstalleerd, met een dekking van meer dan 1.100 kilometer doorgaande wegen in Groot-Brittannië, die elektrische voertuigen verbinding geven met vijf zeehavens en vijf internationale luchthavens verspreid over het gehele Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Nissan is de grootste investeerder in RCN, dat mede door de Europese Unie gefinancierd wordt via het Trans European Transport Network (TEN-T). De andere partijen in het consortium die bijdragen aan dit programma zijn Renault, BMW, Volkswagen en het Ierse ESB (Electricity Supply Board). RCN maakt ook gebruik van de netwerkexpertise van Zero Carbon Futures en de universiteit van Newcastle.

De snelladers die worden geplaatst, zijn de eerste state-of-the-art multi-standaard snelladers die in Europa voor het publiek beschikbaar zijn. In het Verenigd Koninkrijk kan daardoor elke bestuurder van een elektrisch voertuig lange reizen ondernemen in de wetenschap dat er altijd een snellader in de buurt is, ongeacht het merk auto hij rijdt.
De snelladers zijn te gebruiken met voertuigen met 44 kW DC CCS-, 44 kW DC CHAdeMO- en 43 kW AC-systemen. De installatie van de snelladers is voor het einde van 2014 voltooid.

Een publicatie van Nissan